10 «må ha» på ferie i sommer

Det er heldigvis ikke lenge igjen til sommerferien - og vi har selvsagt bestilt fint vær. Da er det noen ting vi i Koala-familien mener er viktig for å få en vellykket utflukt, uansett hvor du er.

Her er våre 10 «må ha»:

1. UV-drakt: For oss er det ingen strandtur uten UV-klær. Solkrem beskytter bra, UV-klær beskytter bedre. De er laget for å blokkere UV-strålene fra å treffe huden også i vann. Vi har et godt utvalg av UV-klær; drakter, overdeler, shorts og badedrakter.

Fordeler, bruk og behandling av UV-klær? Les mer om det her!

2. Solhatt og solbriller: Mange småbarn tar brillene konstant av seg. En solhatt er derfor et godt valg for å beskytte både hodet, øyne og nakke på de minste. Se vårt utvalg av kjønnsnøytrale solhatter.

3. Nok drikke til alle: Babyer som fullammer skal ha morsmelk/erstatning som tørstedrikk. Barn som har begynt å få fast føde, kan få vann. Ta med nok å drikke til hele familien, spesielt til den ammende.

Vi har fine drikkeflasker i ulike størrelser.

 

4. Badesko og/eller sandaler: Badesko er smart til barn ved sjøen. Det er ikke alle steder i landet som serverer silkemyk sand. I tillegg kan det ort bli for varmt eller glatt å gå barfot. Badesko eller sandaler med god såle gjør barna trygge og glad.

Vi har badesko som er luftig og beskyttende på føttene - og et utvalg sandaler. 

5. Gode og myke shortser: ... som har god plass til bleien og som gjør det behagelig å leke i sand eller i skogen. Vi har mange fine shortser, både til leik og til sommerfesten. Noen er også nydelige med bukseseler til.

6. God mat som frister i varmen: Det kan være vanskelig å få barna til å spise i varmen. Fyll matboksen med enkel mat du vet barna liker. Smoothie er ofte lett å få i seg. Se den enkle oppskriften fra Sigrid Henjum på en god og sunn smoothie.

7. Nok bleier og våtservietter: Barna blir fort våt i vannlek, eller full av is etter middag. Husk å ta med rikelig med bleier og våtservietter, det kommer alltid godt med.

8. Håndkle og badekåpe: Skal man bade, er det lurt å ha med flere håndklær, eller et håndkle og en badekåpe, sånn at barnet har et tørt alternativ mens det andre tørker. Kanskje også et ekstra sett klær? Det blir for vann overalt ...

9. Sekk til leker og bøker: Det er aldri feil å ha med litt leker, uansett alder på ungene. Med disse søte sekkene fra Blafre, kan du pakke med litt lekesaker de selv kan putle på med mens du slapper av (?).

10. Førstehjelpsskrin: Et førstehjelpsskrin er alltid lurt å ha med. Det er lett å slå seg eller skrape seg på steiner, kvister eller skjell. Plaster er ofte en god trøst. I tillegg kan det være lurt å ha med sårvask og eurax (til kløe/insektstikk).  

God tur!


Kommentarene må godkjennes før de publiseres