Dette trenger du til barnehagestart i august!

Og vips var vi straks tilbake til hverdagen igjen! Er du klar for barnehagestart?

to jenter som hopper av glede for barnehagestart med barneklær fra koala

Lurer du på hvor mye klær man egentlig trenger og MÅ man ha dobbelt opp av alt? Praksisen er gjerne litt forskjellig fra barnehage til barnehage, og de fleste vil sende ut en egen utstyrsliste før oppstart.

Men Koala.no hjelper deg i gang! Vi har plukket ut det vi mener er det absolutt mest nødvendige etter egne erfaringer og tips fra barnehageansatte.

 

Koalas huskeliste til barnehagestart i august:

Gul blaa og rosa body til barn fra Krutter og groenn Cardigan til barn fra FUB

Inne:

 • Bleier, våtservietter og sinksalve.
  Her foretrekker de fleste barnehager ikke "up & go" på de minste barna, men sjekk med din barnehage hva de trenger til bleiestell.

 • Bytteklær, 2 sett av alt.
  F.eks. Body, strømpebukser/sokker, genser, bukse og shorts (til sommeren), t-skjorte og ekstra smokk.

 • Innesko. 
  Myke tøfler med antiskli er bra både for barnets motorikk, og for å unngå stor slitasje på sokker. Alternativt kan man også bruke sokker med antiskli til innebruk. (Husk at gummibelegget på antisklisokker blir kalde om man bruker de ute på vinteren, og er derfor ikke å anbefale i vinterskoene). Luftige sandaler kan også være et godt alternativ, dersom du foretrekker litt mer støtte, og unngår at foten blir klam på de varmeste dagene.

 • Smokk og/eller kosebamse til soving.
  Har barnet ditt spesielle rutiner rundt sovingen? De fleste barnehagene legger til rette for en trygg soveopplevelse for barnet (særlig i oppstarten), så snakk med din barnehage om ditt barn har noen spesielle soverutiner, så finner dere sammen ut hvordan dere best håndterer dette i barnehagen.

  Av utstyr er det forskjellig praksis hvilke måltider man får servert, hvordan barna sover, og hva man faktisk trenger. Så hør med din barnehage hva du trenger av utstyr til spising, drikke, soving osv før du handler inn.

 • Matboks
  til å sende med frokosten i.

 • Drikkeflaske
  som kan stå i barnehagen. Velg en som er tilpasset barnets ferdighetsnivå. (Tips: kjøp også den praktiske drikketuten fra Blafre).   

 • En liten sekk til matboks og skifteklær
  Barna er ikke så veldig gamle før de synes det er stas med egen sekk :)

 • Dyne/teppe/vogn/vognpose til å sove i.
  Du kan klare deg med én vogn, men de fleste finner ut at det er praktisk med to. Her er finn.no et godt tips. De aller fleste vogner har like god sovekomfort - lavere pris har gjerne dårligere bruks-funksjoner, men det gjør jo ikke noe når den skal stå stille i en barnehage :) 

Bilder av ullklær til barn - gul og graa ullbukse og ulljakke fra MIKK LINE gule graa groenne rosa blaa og svarte stoevler til barn fra MIKK LINE og graa toysko fra Victoria

Når det kommer til ytterklærne kan man fint klare seg med ett sett. Barna vokser fort, og det blir dyrt om man skal ha et sett i barnehagen og ett hjemme. Ta med ytterklærne hjem i helgene, vask de om nødvendig, og husk å ta dem med tilbake i barnehagen når mandagen kommer :)

 

Ute:


Til slutt er det VELDIG viktig å huske å sette navn på alt! Kjøp ferdig trykte navnlapper (vi har f.eks. god erfaring med disse fra Askeladden navnelapper), eller skriv på med vannfast tusj. Dette forenkler jobben til de ansatte i barnehagen, men hjelper deg også å sikre at du får igjen alle tingene deres.

Lagre eller ta screenshot av huskelisten nedenfor, så har du den lett tilgjengelig når du forbereder utstyret til barnehagen. :-)

Huskeliste med alt du trenger til barnehagestart i august fra Koala.no

 

OBS! Mot vinteren vil du også trenge:
Tykk dress, votter, tykk lue og hals, og gode varme vintersko. En god kuldekrem kan også være godt å ha for å beskytte sart barnehud på de kaldeste dagene. Et råd er å begynne å se etter dette om ikke så alt for lenge, for erfaringen er at vinteren alltid kommer overraskende på, og det er ikke gøy å levere et barn i barnehagen som ikke er utstyrt for utelek...


Kommentarene må godkjennes før de publiseres