Høsten er her - hvilket regntøy skal du velge?

Deilige høsten med den friske lufta og de fineste fargene naturen har å by på! Og ikke minst de morsomme pyttene å hoppe i - iallefall om barna er riktig kledd.

Det er flere ting man skal tenke på når man velger regntøy, og det er fordeler og ulemper med alt. For eksempel er en heldress i regnstoff perfekt for de mindre barna når regnet høljer ned, men om det er vått på bakken, men ikke regner lenger, er det fint å bare ha på regnbuksa.

Sikkerheten er viktig, her er leverandører av de aller fleste regntøy og yttertøy godt oppdaterte. Snøringer rundt hetten bør det ikke være, da barna kan hekte de fast under lek. Hetter som er festet med trykknapp er et bedre alternativ. Regntøyet bør ha reflekser til mørke høstkvelder, og det må være uten miljøfarlige stoffer.

Hvor aktivt er barnet? Et større barn som løper masse, vil kanskje få det bedre i en skalljakke  og skallbukse som kan puste. Er det mest stillesittende lek i sandkassa, bør man heller velge regntøy i tradisjonelt oljehyre. Oljehyre er laget av tykkere materiale som holder regnet ute hele dagen, uansett vær. 

Seler på buksene er praktisk for de minste barna for at buksen ikke skal skli ned. Er glidelåsen av god kvalitet, er det også lettere for de minste å øve på å kle på seg selv! Strikk til å feste buksen under skoen er et “must”, og med justerbare seler og strikk kan barnet bruke regntøyet lenger.

Yttertøy er dyrt, og man kan som foreldre bli fristet til å kjøpe en størrelse for stort så klærne varer lenger. Tenk på at barnet skal utvikle seg motorisk, da er det viktig at klærne er gode å ha på, og at størrelsen er riktig. Regntøyet skal ha plass til varmere lag under, så det må heller ikke være for stramt så det hemmer bevegelse. Går jakken til hoftehøyde, og ermene til håndleddet når armene strekkes oppover, er det akkurat passe. 

Husk at det er vi som foreldre som påvirker barnas holdninger til dårlig vær - med rett påkledning er vann bare gøy!

 

PS - Hos Koala har vi regntøy fra Kattnakken, som vi er utrolig stolte av! Sjekk utalget her :)


Kommentarene må godkjennes før de publiseres