Oppskrift på hjemmelaget smoothie, høst-edition

 Det er sesong for å høste frukt og grønt, en flott aktivitet for både voksne og barn som gir sunn og god mat. Dersom man får hastverk med å bruke opp frukt og bær før det blir overmodent, er det lurt å dele det i grove biter for å fryse ned. Da kan du ta opp porsjoner til barna når du trenger det - ypperlig enten som smakstilsetning i grøt, eller i smoothien.

Det er på tide å gi dere en ny oppskrift på smoothie fra Sigrid Henjum. Sist oppskrift var en stor suksess med mange gode tilbakemeldinger, så denne vet vi flere har ventet på :)

Sigrid Henjum er mest kjent fra TV-serien “Fjellfolk”, forfatter bak kokeboka “Et ute”, og som fast mat-spaltist i magasinet “Ute”. I 2017 ble Sigrid mamma, og hverdagen dreier seg mer om barn - og mindre om guiding over Grønland. 

 

Rød smoothie

1 stk kokt rødbet 
100 g bringebær - gjerne frosne
1 godt moden pære
1 dl eplejus

Røbeter er deilig og sunt, men barn under ett år bør ikke få i seg for mye mengder grunnet høyt innhold av nitrat. Som ingrediens i en smoothie i ny og ne er det imidlertid ingen problem :)

Om du ikke er så heldig å ha pæretre eller rødbeter i hagen, får du kjøpt ingrediensene i vanlige matbutikker. Smoothien heller du over på Squeeze-posene etter å ha rørt de sammen med en blender eller stavmikser. Squeeze-posene er lettvinne å putte i sekken, og kan dermed nytes både på tur og reise. Lagrer du den i kjøleskapet holder den lengre, husk at du må smake på den før du serverer den til barnet ditt!

Og et hett tips på tampen - disse  flaskekostene fra Ikea er billige og helt perfekte til å rengjøre squeeze-posene og termoser :)

 

Bon appetitt :)


1 kommentar


  • Marte

    Husk at råvarer som inneholder nitrat, f.eks. rødbetter, ikke anbefales til barn under 1 år.


Kommentarene må godkjennes før de publiseres