Perfekt aktivitet for barna og miljøet - #5forHvalen

Vi i Koala er opptatt av arv, miljø og gjenbruk. Vår nettbutikk bygger derfor på leverandører og produkter som støtter opp under dette.

Samtidig vil vi gjerne bidra mer og ønsker derfor å komme med en liten oppfordring:

Hva med å sette #5forhvalen på aktivitetsplanen med barna? 

 

Marin forsøpling er et av verdens raskest voksende miljøproblem. Hver dag havner to tonn søppel på bakken, bare i Oslo. 80 prosent av søppelet i havet kommer fra land. Havner søppel på bakken, så vil det etterhvert havne i havet - hvis ikke noen plukker det opp. (Referanse)

Så ta med deg barna på «skattejakt» og se hva dere klarer å fylle posen med på deres vei. Søppel for noen kan være skatter for de små og kreative ;)

Det å plukke søppel er også en gylden mulighet til å lære barna om kildesortering og resirkulering. Hva er hva og hvordan skal det kastes? Gode vaner starter tidlig :)

Vet du for eksempel at du på www.koala.no kan finne både regntøy, bager, sekker og lommebøker laget av resirkulerte flasker? :)

 


 

Hva er #5forhvalen?

Rydd verdens hav på farta

En død hval med magen full av plast ble en vekker – måten vi forbruker og forsøpler på har bitt et enormt miljøproblem.

5 om dagen er bra for deg. Men visste du at det også er bra for miljøet? Hvis hver femte nordmann plukker 5 om dagen, fjerner vi 35 tonn søppel fra naturen. Hver eneste dag! Vi kaller det 5 for hvalen.

80% av søppelet i havet kommer fra land. Flasker, sneiper og sjokoladepapir —produkter vi bruker når vi er på farta, havner på bakken og føres med vind, avløp og elver til havet. Men det er også på farta vi kan være med å løse problemet. Å plukke søppel er det enkleste du kan gjøre for å unngå forsøpling av havet. 

Ikke bare er det enkelt – det føles fantastisk å bidra!


Kommentarene må godkjennes før de publiseres