Tips til sommeraktiviteter med barna!

Endelig er det sommerferie! Det blir en spesiell sommer med mye reiser innenlands i Norge, der fornøyelsesparker og badeland også vil ha redusert kapasitet. Men er det egentlig så ille? Snu det til noe positivt - dette er en unik mulighet til å oppdage vårt eget land, og vi kan tenke litt “ut av boksen” for å aktivisere barna våre!

Vi i Koala har samlet våre beste tips for sommeraktiviteter!

Skattekisten

Ta med en sekk eller beholder som for eksempel denne søte kofferten fra Blafre, og send barna ut på skattejakt! Hva finner de? En søt stein som passer i settekassa eller på hylla hjemme? Kanskje noen pinner de kan leke med? Blader fra trærne er gøy, og en gyllen mulighet for barna til å lære sine første trær - kanskje blir det en bra biologitime for noen av de voksne også! 

Etter at skattekista er fylt opp med nye gode minner, har du et godt utgangspunkt for å lage nye gøye ting. På en gråværsdag kan dere for eksempel bruke steinene til å lage troll. Lim to steiner sammen, mal på ansikt og klær, og et artig hår. Det som er igjen i skattekisten kan dere ta vare på til det nærmer seg jul. Tenk så stas det er for barna å lage juledekorasjoner med ting de selv har plukket på eksotiske steder rundt i landet! Da kan dere samtidig sitte å mimre om hvor dere fant tingene og alt det gøye dere gjorde da :)

 

Dagbok

Lag en sommerdagbok sammen med barna! For de mindre som ikke kan lese eller skrive, kan dere bruke bilder og ting. Dere kan for eksempel bruke et godtepapir fra den spesielle godtebutikken, resten av vannballongen som sprakk, en hårtust fra sommerklippen, et blad fra skyggetreet, eller tape inn litt sand fra favorittstranda. Bare fantasien setter grenser! 

For de større barna som så smått har begynt å lese eller skrive, er dette også en ypperlig mulighet for å øve seg litt på nettopp det. Skriv ned litt hver dag om hva dere gjør. 

Sammen får dere en bok full av minner dere kan snakke om når den våte høsten kommer :) I påska kom jeg over dagboka mi fra jeg var 5 år, så gøy det var å lese om blomsterkransen jeg hadde laget sammen med en venninne! Selv de små ting kan være minner som er verdt å ta vare på!

Lage is

Hjemmelaget is er en sikker vinner. Da har du full kontroll på innholdet, og barna kan spise seg helt lei! Lettvint er det også, fra den enkleste varianten med saft som fryses  (denne fra Lerum er supergod, OG sukkerfri!), til fløteis og smoothie-is som krever litt mer forberedelser. Former til å fryse is får du tak i flere steder, for eksempel er denne fra clas ohlson veldig grei.

Vil du gjøre det ENDA enklere - ta vare på ispinner du spiser, del en banan i to, stikk inn ispinnen og legg i fryseren. 

Vannkrig og såpebobler

Vann er gøy selv om man blir voksen. Husker du hvor stas du synes det var da du var liten, at en av de voksne var med å leke? Da er vannkrig og lek med såpebobler en mulighet til å skape litt action! Ta frem barnet i deg, og bli med på leken!

Husk at med vannlek er solkrem eller annen solbeskyttelse ekstra viktig. Les gjerne blogginnlegget vårt om sol-tips her!


Kommentarene må godkjennes før de publiseres